Anno 2017 hissades en lila flagga på en äng någonstans söder om Stockholm.
Mattor, mikrofonstativ, förstärkare (och ljudtekniker) trängdes under en grågrön presenning prydd med ljusslingor och i skogen stod ett partytält med lakan som väggar. I baren tog ölen nästan aldrig slut, vid grillplatsen brann en ständig eld och framför scenen trängdes människor i gemensam eufori. EFFIR var fött.


Många år och festivalminnen senare lever EFFIR vidare i den lilla byn Borkhult i Östergötland. Våra rötter är grunden till varför EFFIR är en unik festival, den är skapad av alla som vill ta del i magin -  arrangörer, volontärer, vänner, artister, besökare, hängivna fans, galna kusiner, grannar som hytter med näven.


Festivalen är gratis och alla som jobbar med EFFIR gör det ideellt. Det är ett experiment i ickekommersiellt kulturorganiserande och ett utopiskt ljus i en samtid som mer och mer stänger in kultur bakom betalväggar.


För oss går vårt syfte hand i hand med ett antifascistiskt och antisexistiskt synsätt. Vi gör en festival för alla, oavsett kön, klass eller geografisk härkomst.


EFFIR Festival drivs av den ideella Kulturföreningen EFFIR. Vi drivs av en vilja att erbjuda kvalitativ kultur utanför storstäderna och att skapa en mötesplats utan kommersiella intressen.

kontakt