borkhults festplats

@lesley_gbg
VÅR FÖRSTA AKT ÄR HÄR!! OCH DET ÄR INGA MINDRE ÄN
LESLEY!
Vråla och skrik, inget blir sig likt!!

Se alla akter här

@draqonessa
”Rise up my friend, this is the end, of all suffering!”
Med sin mörka penetrerande röst skapar Maryam Missawi experimentell svävande rock

Se alla akter här

Danska Nøx senaste album röstades fram till ’Årets bästa album’ av GAFFAs kritiker Peter Aagaard. I år ser du henne på sveriges fetaste scen!

Se alla akter här

I en dödsskön mix av afro och reggae gungar Lioness Afreekas röst fram som en våg på vattnet, likt en sommarvind mot ditt bröst.

Se alla akter här

Det är rått, det är vilt och Lovi Did This sjunger dig till liv om natten med en röst så skör och vacker att du vaknar upp ur din finaste dröm.

Se alla akter här

Häng med på en resa du sent kommer glömma i Zimmer Grandiosos rytmiska ljud, där du inte kan slita dig från att digga huvudet fram och tillbaka, kanske blunda en stund och känna hjärtat bli större.

Se alla akter här

Visiteurs och deras liveshower är extravaganta och lämnar ingen oberörd med sina pumpande basgångar, lyxiga syntar och robotiska stämsång.

Se alla akter här

Selånger kommun springer ur människans förvirring inför den värld hon skapat. Kanske. Förvirring och spretighet råder.


Se alla akter här

Om ni tyckte att hans musik var problematisk och vedervärdig förr under namnen “DJ/MC/DR TÖRNA/JUDAS” så är det vaggvisor i jämförelse med vad denne artist planerar att döda festivalen med i år.

Se alla akter här

Han är tillbaka. Tjuren från Molkom. För sjätte gången återvänder han till EFFIR och bjuder oss på en otrolig jävla show som får hela Borkhult att förvandlas till Memphis.

Se alla akter här

Bakom chamoon hittar vi, Barbara Chamoon, den fransk-libanesiska sångerskan och producenten. Genom att omvandla mardrömmar till drömlika ljudlandskap erbjuder hon lyssnarna en fristad av skönhet och mjukhet.

Se alla akter här

Mats bor med två katter i skogen utanför Råneå i Norrbottens kustland där han innerligt och lössläppt skriver och sjunger om motpoler och balanser på svenska.

Se alla akter här

Maria Arnqvist, ena halvan av duon Siri Karlsson, har i år släppt sitt första soloalbum, Mary Rose & the Purple Quintet. Hon kommer till EFFIR med röst och piano där pianot står i centrum.

Se alla akter här

MOE är en ickebinär sångare, producent och låtskapare baserad i Göteborg. Aktuell med sitt debutalbum HEN avslöjar MOE värld av elektronisk experimentell pop med lekfulla svenska texter i sagoberättande anda.

Se alla akter här

Catchig och energisk in-your-face elektronisk metal levererar denna artist och producent med ärliga texter och tunga riff fulla av ilska direkt från hennes bittra hjärta.

Se alla akter här

Sodakill introducerar genren sodapunk för världen!! En genre som älskas av metallovers likväl som punkpionjärer. Anledningen är antagligen mixen av influenser hos medlemmarna; surfpunk, doom, glam och pop.

Se alla akter här

Vacker trallig punkorkester med beskrivande texter och teatralisk och satirisk ljudbild med influenser lite från här och där.


Se alla akter här

Fanny Nilssons och MVH Maya gör svävande ljudlandskap med popinfluencer och syntar som tar dig långt från verkligheten. Livsbejakande texter och lummig röst som stegrar som en raket bakom dig.

Se alla akter här

information

EFFIR 2024 PÅ BORKHULTS FESTPLATS!

FESTIVALEN
Under två fantastiska dagar i augusti intar musiker, konstnärer och föreläsare scenerna på Borkhults festplats. Följ med oss för Sveriges mest egensnickrade och genuina festival, där magi uppstår mellan östgötaskogens trädstammar.

Festivalen är gratis för besökare men vi är beroende av donationer, så överväg gärna att stödja oss genom att köpa biljetter genom vår biljettlänk.

På plats finns det mat, snacks och dryck att köpa.


CAMPING
200kr/person!  Husbil och husvagn är välkomna. Superfin camping ENDAST 500m från festivalplatsen. Toaletter och rinnande vatten finns samt BADSJÖ! Gratis parkering!
KÖP BILJETT HÄR

---festivalbuss

FESTIVALBUSSEN STOCKHOLM-EFFIR
Skit i krångliga byten och tåg som inte matchar varandra, hoppa på festivalbussen som tar dig hela vägen dit och hela vägen hem igen. För endast 600kr får du en plats på årets festivalbuss, tur-och-retur SAMT CAMPING!!!

Fredag, från Stockholm Liljeholmen till Borkhult:1 avgång 14.00, 1 avgång 18.00
Söndag, från Borkhult till Stockholm Liljeholmen: 1 avgång 12.00, 1 avgång 14.00
KÖP BILJETT HÄR


FESTIVALBUSSEN LINKÖPING-EFFIR
Osugen på att köra hem med en baksmälla? Köp en bussbiljett med EFFIR-bussen istället! 200kr för en tur och returbiljett och vi kommer köra flera gånger per dag  Köp görs via biljettlänken i bion Fredag 23/8: Bussen avgår mellan 12.00-20.00 från Linköping till BorkhultLördag 24/8: Bussen avgår mellan 10.00-16.00 från Linköping till BorkhultSöndag 25/8: Bussen avgår mellan 11.00-14.00 från Borkhult till Linköping
KÖP BILJETT HÄR

----hitta till effir
Borkhults Festplats ligger idylliskt mitt ute i ingenstans. MEN trots detta är det inte så svårt att ta sig hit:

MED BIL
Åk direkt till festivalplatsen. Slå in “Borkhults festplats” i GPS’en. Här finns gott om parkeringsplatser både för personbil och husvagn och husbil (husvagn och husbil på campingen = 200kr. Vanlig bil = gratis). Ett fåtal laddplatser finns.

MED TÅG
Ta tåget till Linköping Centralstation. Därefter hämtar vi upp er med en buss som tar er direkt till festivalen. Avgift för detta är 100kr/person för enkel resa eller 150kr/person för tur och retur. Bussarna kör nästan hela fredagen, lördagen och söndagen. Bussresan från Linköping C tar 45 min. Boka era tåg i god tid innan priserna börjar stiga!

MED BUSS
Ta bussen till Linköping Fjärrbussterminal. Därefter hämtar vi upp er med en buss som tar er direkt till festivalen. Avgift för detta är 100kr/person för enkel resa eller 150kr/person för tur och retur. Våra bussar kör hela fredagen, lördagen och söndagen. Bussresan från Linköping C tar 45 min. Kom ihåg att boka era bussar i god tid innan priserna börjar stiga!

SAMÅK
Detta är vårt favoritalternativ. Spara pengar och miljön!

---HÅLL EFFIR RENT!
Tillsammans håller vi Borkhult rent genom att aldrig slänga något skräp på marken. Burkar läggs i sortering för burkar, skräp och cigarettfimpar läggs i brännbart sortering eller askfat. Rökning inte ske på scenområdet, och släng gärna din fimp i våra askkoppar. Kom ihåg att det är torrt och risken för brand finns alltid. Kom ihåg att ta hand om varandra och att ta hand om naturen. Om alla hjälps åt tillsammans under festivalen så lämnar vi festplatsen i samma fina skick som när vi fann den.

DROGPOLICY
I Sverige är det olagligt att ta droger och kulturföreningen EFFIR uppmanar alla besökare att följa och respektera svensk lagstiftning.


REGLER OCH ALLMÄNA RIKTLINJER
Barn är välkomna i målsmans sällskap. Det är inte tillåtet att röka på scenområdet eller i serveringen. Det är inte tillåtet att elda på området. Vi har nolltolerans mot diskriminering, våld, mobbning, sexuella trakasserier, och övriga aktioner som på något sätt bryter mot lagen. Vassa föremål, droger, alkohol och brandfarliga föremål får inte tas med in på festivalområdet.

TILLGÄNGLIGHET
Ramp och öppna dörrar till alla ingångar. En handikappvänlig toa och handikapparkering finns. Snabbt blinkande ljus kan förekomma under föreställningarna. Om du behöver assistans, vänligen kontakta oss: tjena@effir.se


följ oss på instagram för löpande info

lineup 2024

Vråla och skrik, inget blir sig likt!! Med glitter på din kind står du i sommar-rusig medvind. Dina vänner står en bit bort, nån har fått eskort. Bandet Lesley spelar svängig mörk indie som river i hjärtat men fyller det igen innan du gått hem. Med livsfilosofiska berättelser från sommarkollo i Norrbotten och hemfärd längst Bohusläns kust kommer de till Östergötland med klanger av skrammel och guld och doft av barrskog och industriområde. Den 8 mars släpptes deras senaste EP som är en perfekt vårlyssning när du har grus i skon och bara vill springa barfota under aprikosfärgad augustihimmel tillsammans med gamla och nyfunna vänner på Effir festival.

Blev du nu pepp!? Neeheepp!! Skooooja klart du blev!


🎉Lyssna🎉
Spotify
Soundcloud

INSTAGRAM

”Rise up my friend, this is the end, of all suffering” Med sin mörka penetrerande röst skapar Maryam Missawi experimentell svävande rock som får dig att känna självförtroende, en kraft och ett mod av hennes visdomsord. Det blir havsdjupt sådär så du nästan känner att du inte får luft, men när du kommit till botten tar hon dig direkt till toppen och du vill bara dansa, dricka sprit och vin och vad i helvete du vill ha och headbanga som om det inte fanns någon morgondag!! BOOOOORK”Rise up my friend, this is the end, of all suffering” yeah, fuck yeah, välkomna till Brokhult denna akt vill ni inte missa!!!  

🎉Lyssna🎉
Spotify
Youtube

INSTAGRAM

Hiphop hoppeli hopp hopp hopp! Huuuuraaaa hurra hurra! Vår trejde akt är här!!Danska Nøx senaste album röstades fram till ’Årets bästa album’ av GAFFAs hiphopkritiker Peter Aagaard. Och nu tar hon sig över öresundsbron för att besöka oss på effir för att golva oss med sin rökiga röst och sina episka beats!!Bakom eyelinern, cigarettfimparna och sarkasmen döljer sig en oberoende artist från den smutsiga hiphopmiljön i Köpenhamn. Med sin hårda uppväxt och djupa kärlek till hiphop i bagaget skriver Nøx danskspråkig rap med berättelser från nattlivet, hiphopmiljön, förorten och storstaden. Berättelserna bygger på personliga erfarenheter och iakttagelser av vår kultur, samhälle och inte minst musikbranschen.Hösten 2023 släppte Nøx sitt album ’Pynt’ som handlar om att leva i en värld där allt handlar om skönhet. Hiphop hoppeli hopp hopp hopp! HuuuuraaaaTa dig en vän under armen och hoppsa dig till effir!!!!!

🎉Lyssna🎉
Spotify
Youtube

INSTAGRAM

I en dödsskön mix av afro och reggae gungar Lioness Afreekas röst fram som en våg på vattnet, likt en sommarvind mot ditt bröst. Med sin långa erfarenhet inom musikscenen vet denna stockholmsbaserade kenyanskan precis hur man tar en publik, lockar upp dig på dansgolvet och får dig och röra både hjärta och hjärna.Innan pandemin hade Lioness Afreeka en dröm att fira sina 20 år av musik år 2020. Nu är hon redo att fira det med passion. Allt hon behöver är människor som du för att stödja hennes vision och uppdrag.

🎉Lyssna🎉
Spotify
Youtube

instagram

Vill du känna pirr? Vill du känna pepp?Häng med på en resa du sent kommer glömma i Zimmer Grandiosos rytmiska ljud, där du inte kan slita dig från att digga huvudet fram och tillbaka, kanske blunda en stund och känna hjärtat bli större.Det blir pirrigt, det blir pepp och alldeles säkert låtar du nynnar på när du vaknar upp i tältet morgonen därpå och hör vännerna skratta utanför men ligger kvar en liten stund för att njuta av minnena som snart ska bli flera.Det är proffsigt, det är enkelt, det är 90-tals indie och rock. Det riktigt hörs att bandet skapades ur känslan “Jag önskar att den här dagen aldrig tog slut” på en riktigt bra svensk sommardag. Ja ni vet ju bara hur det kan sluta…. och börja och sluta, och börja om igen!! Oändliga sommardagar-känslan med Zimmer Grandioso. I wish this day would never end mmmm!! Vi ses snart! Och tills dess, lyssna på dessa pärlor!

🎉Lyssna🎉
Spotify
Youtube

instagram

Hennes texter kommer direkt från verkligheten, från vardagen, från hennes hjärta in i ditt. Om du inte redan hört henne i Malmö har du chansen nu! Drömmiga chilla RnB beats gifter sig i perfekt harmoni med hennes lekfulla och bestämda röst. Hon behöver inte ta i, du hör henne ändå. Hon är som den där coola softa tjejen på festen där du inte känner någon men hon tittar på dig ändå som om det är självklart att ni är där. Ändå är hon på något mystiskt sätt ouppnåelig.

🎉Lyssna🎉
Spotify
Youtube

instagram

Välkommen in till en groovy sagovärld av mystiska väsen och ljud från skogen som viskar och ekar!Det är rått, det är vilt och Lovi Did This sjunger dig till liv om natten med en röst så skör och vacker att du vaknar upp ur din finaste dröm. Texter inspirerade av människans akuta reaktioner på hot tillsammans med stegrande, trevande utomjordiska ljudlandskap. Mmmmmm Lovi Did This gör spooky Lynch-folk-pop som matas med Tarantino-gitarrer, Moog-syntar, banjos och basklarinetter. Yeah wow du hör ju.En sak i sänder, du är säker i EFFIRs händer.SPOOOOOOKY WOoOPELIDOOPY

🎉Lyssna🎉
Spotify
Youtube

instagram

Yeaaah detta band får dig att hastigt skjutas bak i rummet från den stol du sitter på. Som en skön käftsmäll. Som en dans du aldrig vill sluta dansa i deras wierda elektropop. Visiteur har med debutalbumet ARRIVAL anlänt för att iaktta det mänskliga beteendet och påminna alla om att vi bara är besökare på jorden. Vi behöver ta ansvar, men vi behöver också njuta!Bandet föddes på Kafé 44 år 2017 under en svettig minifestival jämte Adrian Modiggård och Diskopunk.Visiteurs och deras liveshower är extravaganta och lämnar ingen oberörd med sina pumpande basgångar, lyxiga syntar och robotiska stämsång. Musiken har uppmärksammats flertalet gånger av PSL och beskrivits som futurepop med inslag av den gamla skolans EBM; en polerad yta med ett lömskt djup för dig som längtar efter ett litet avbrott i vardagen. Mmmm missa inte denna akt!Lyssna in dig här:

🎉Lyssna🎉
Spotify

instagram

"Ju mindre jag vet, desto bättreJu mer jag har glömt, desto lättare"Selånger kommun springer ur människans förvirring inför den värld hon skapat. Kanske. Förvirring och spretighet råder. Bandets humoristiska filter gör att den mörka verkligheten ändå känns lite lättare när den kläs i kommunens version av nyproggig, alternativpoppig, halvpunkig rock. Eller vad fan det är. Och texterna om till exempel längtan efter fotvård, onyttiga livsmedel och tveksamma kärleksrelationer är inte heller helt lätta att sammanfatta. Men live är det här bandet från Selångerdalen väster om Sundsvall ganska oemotståndligt. Välkomna!

🎉Lyssna🎉
Spotify

instagram

På något vänster har han lyckats förfölja oss hela vägen från Stockholm till Borkhult ännu en gång. Nu liksom förra året och alla år dessförinnan i ny förklädnad. För att pissa på lokalborna har han stulit deras enda stolthet och historia och använt det i sitt nya namn. Om ni tyckte att hans musik var problematisk och vedervärdig förr under namnen “DJ/MC/DR TÖRNA/JUDAS” så är det vaggvisor i jämförelse med vad denne artist planerar att döda festivalen med i år. Vi vill helst inte kalla detta för en akt men vi har sedan länge gett upp kampen med att försöka avboka honom. Som Lisa Ekdahl en gång sjöng för länge sedan “Vi var förlorade långt innan vi ens hade mötts”. Skam och avsky och välkommen ännu en gång till Borkhult MC KOPPARK*KEN!

🎉GÅ HEM🎉

instagram

Han är tillbaka. Tjuren från Molkom. För sjätte gången återvänder han till EFFIR och bjuder oss på en otrolig jävla show som får hela Borkhult att förvandlas till Memphis. Oavsett om du är gammal, ung, ful, lycklig eller deprimerad kommer denna upplevelse fungera som en rippad ECT-behandling likt ett kallbad fast med X antal tusen volt i sig. Du har aldrig varit en hundhund, gråt mig en flod och fängelsehusrock - bered en bred jävla väg för EFFIR’s eviga herre - välkommen till Borkhult ELVIS FOREVER!

🎉MÅSTE UPPLEVAS LIVE🎉

instagram

Bakom chamoon hittar vi, Barbara Chamoon, den fransk-libanesiska sångerskan och producenten. Genom att omvandla mardrömmar till drömlika ljudlandskap skapar hon en motpol till nattens oro och erbjuder lyssnarna en fristad av skönhet och mjukhet. Efter den kritikerrosade debutplattan ”Mother” är Chamoon snart redo att släppa sin kommande EP ”Who Are Dreams Made For”, en djupdykning i att återuppbygga sig själv efter motgångar och att våga drömma igen. Med en vibrerande röst som skakar fram bortglömda känslor, tar Chamoon oss med på en känslomässig resa där hon väcker våra innersta känslor till liv och bjuder in oss att omfamna det som en gång varit förlorat. Missa inte denna akt!!!

🎉LYSSNA HÄR🎉

instagram

Sodakill introducerar genren sodapunk för världen!! En genre som älskas av metallovers likväl som punkpionjärer. Anledningen är antagligen mixen av influenser hos medlemmarna; surfpunk, doom, glam och pop. Som om inte det väcker ditt intresse kan det tilläggas att bandets liveframträdanden genererat många moshpits, devil horns och hejarop, för att inte tala om eld-emojis… Det är svårt att likna Sodakill med andra band, många har gjort tappra försök med Turbonegro, Hole, Refused och Bikini kill. Sodapunken plockar dessas russin och bakar en skitig, attitydstinn kaka med grunge-strössel. Ett band ni definitivt inte vill missa!


instagram

Dom varma sommardagarna närmar sig med stormsteg! Så låt oss nu presentera dig för Yuna Kil. Catchig och energisk in-your-face elektronisk metal levererar denna artist och producent med ärliga texter och tunga riff fulla av ilska direkt från hennes bittra hjärta.Efter att ha kämpat med depression och självhat under större delen av sitt liv, vill Yuna Kil nu kanalisera sin frustration över att hållas tillbaka till något kraftfullt. Hennes debutlåt ’Cycle’ har precis följts upp av hennes andra singel ’Gumdrop’ och en EP kommer även strax nu när vårblommorna riktigt slagit ut. Yuna Kil spenderar all sin tid i studion och gjuter sina innersta känslor i musik och konst som vi inte kan vänta med att få höra!! BORK BOOORK BÄÄORKKK.

instagram

När Nora Sparks på 21 vintrar intar scenen är det rock och pop och känslor som bankar i hjärtat. Det riktigt hörs i hennes skorrande berörande röst. Tänk dig lite en svensk motsvarighet till Avril Lavigne. Ingen glömmer väl complicated från albumet som släpptes 2002. Lite så är det med Nora Sparks. Complicated but so so goodora Sparks skriver själv ”See your soul är en spirituell glad låt om tankar kring universum och att vara kär där man bara ser igenom och förstår. Medan Unknown är att bli omskakad & sårad och inse att man blivit illa behandlad och att det inte var ens eget fel.” I november 2023 vann hon Tibble talangjakt med sin egenskriva låt ”I Can’t” som hon skrev som 14-åring. Wow. Detta får ni inte missa!

instagram

Vacker trallig punkorkester med beskrivande texter och teatralisk och satirisk ljudbild med influenser lite från här och där. Ibland låter det bla som en skånsk Nationalteatern. Politisk, vad annars, det är ju förfan PUNK, glatt och härligt. Det dunkar och dånar, hånar och utplånar. Tänk dig en vacker vildhäst kombinerad med en skön svala och en smutsig gris. Ja du hör ju, ganska rätt så helt underbart. Attiiiiittyyyyd. Vi älskar det. Så kommer även du. Släng dig i väggen nu kör vi!!!!


🎉LYSSNA HÄR🎉


instagram

MOE är en ickebinär sångare, producent och låtskapare baserad i Göteborg. Aktuell med sitt debutalbum HEN avslöjar MOE en egenskapad värld av elektronisk experimentell pop med lekfulla svenska texter i sagoberättande anda. En känsloresa om att upptäcka sig och vara utanför den sanning som presenteras. Men att hitta hem igen i de lekfulla melodierna, den okonventionella formen och balansen mellan humor och allvar.Den råa rösten och de varma synth-slingorna ställer dig frågan: “Törs du höra?”

🎉LYSSNA HÄR🎉

instagram

En frukost passar bäst i en eka på sjön, en blomma passar bäst mellan tårna i gräset, röst passar bäst till piano. Maria Arnqvist, ena halvan av duon Siri Karlsson, har i år släppt sitt första soloalbum, Mary Rose & the Purple Quintet. Hon kommer till EFFIR med röst och piano där pianot står i centrum och kör ett svindlande solo-nummer, en musikalisk berättelse som sträcker sina kvillrande nyfikna strofer över oceaner. Du visste inte att musik ens kunde låta såhär. Gråt en stilla tår och dröm dig bort.Missa inte denna akt!!!! Det blir bork buuuerk böööööööörk

🎉LYSSNA HÄR🎉

instagram

“Lågan är evig, men kanske inte vår” “Gammal och trött och jag tänker på då och du på nu”…är några av de vackra citat du kommer få höra när Mats, som började skriva musik när han var 50, tar scenen med storm!! Mats bor med två katter i skogen utanför Råneå i Norrbottens kustland där han innerligt och lössläppt skriver och sjunger om motpoler och balanser på svenska. Han beskriver sig själv som en gammal gubbe som har blivit snäll Sedan i våras har han frälst oss med soloalbumet ”Det är över nu”, och det är i huvudsak låtar från det albumet Mats kommer framföra på Effir. Om du inte kan få nog (vilket du inte kommer få!!!) kan du gå in i bandet Eterkropps värld där Mats också är låtskrivare och sångare! Så ta nu och mys ner dig och lyssna tills örona blöder och förbered dig för våra svenska sommardagar då solen är varm så varm och aldrig aldrig vill gå ner över Borkhult. Booooork booork boooork!!

🎉LYSSNA HÄR🎉

instagram

På Effir i år delar dessa två artister scen!Mayas musik rör sig inom den breda popgenren och innehåller absurda texter med många små överraskningar. Låtarna är fyllda av lekfullhet och balanserar på en skör tråd mellan humor och melankoli som får publiken till att skratta med hjärtat i handen.Fanny Nilssons gör svävande ljudlandskap med popinfluencer och syntar som tar dig långt från verkligheten. Livsbejakande texter och lummig röst som stegrar som en raket bakom dig. Du kan luta dig tillbaka, ligga i gräset och se solen, molnen och känna gräset som bär dig medan Fanny tar dig under sina vingar och bjuder på musik där du inte vill sluta lyssna.

🎉LYSSNA HÄR🎉


instagram